Samen Sterk op het Spaarne College!

Aan de ouder(s) en verzorger(s) van de leerlingen die op de Daaf Gelukschool zitten,

Haarlem, 4 juli 2019

Onderwerp: samen sterk op Het Spaarne College! 

Beste ouders en verzorgers,

Het is alweer even geleden dat we u vertelden over het samengaan van het Sterren College, de Paulus Mavo vmbo en de Daaf Gelukschool. In de tussentijd hebben we zeker niet stilgezeten. Achter de schermen is veel werk verzet. Er zijn bijvoorbeeld mooie plannen ontwikkeld voor de verbouwing van wat nu het Sterren College is, zodat het gebouw aan het Badmintonpad straks helemaal klaar is en van alle faciliteiten voorzien. Daarnaast komt er voor een kleine groep leerlingen en medewerkers op de Albert Verweylaan een kleinschalige nevenvestiging.

Komend schooljaar verandert er voor de leerlingen nog niets. Ze hebben het hele jaar 2019-2020 gewoon les op hun eigen school. Maar in augustus 2020 is het echt zover. Dan gaan de drie Haarlemse scholen samen verder als Het Spaarne College en starten ruim 800 leerlingen samen met zo’n 120 docenten en onderwijsondersteuners het nieuwe schooljaar in het aangepaste schoolgebouw aan het Badmintonpad. Daarnaast komt er een kleinschalige nevenvestiging op de Albert Verweylaan voor leerlingen die in het belang van de ondersteuningsbehoefte beter onderwijs kunnen volgen op een kleinschalige locatie.

Het voordeel van veel keuze met de kracht van klein

Het Spaarne College brengt het beste van de Paulus Mavo vmbo, Daaf Gelukschool en Sterren College bij elkaar: groot in de keuzemogelijkheden voor leerlingen en medewerkers en klein in de zin van persoonlijke aandacht. Een van de medewerkers zei het als volgt: “Bij Het Spaarne College staat de individuele leerling echt centraal. Bij ons kan je kiezen wat het beste bij je past en word je daarin optimaal ondersteund.”

Vanaf augustus 2020 vindt u bijvoorbeeld op Het Spaarne College alle vmbo-niveaus onder één dak. Daardoor zijn er meer mogelijkheden om op te stromen. Er is dan bovendien na het tweede jaar een ruimere keuze aan profielen. Tegelijkertijd biedt Het Spaarne College uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling én extra ondersteuning. Bovendien zal het schoolgebouw zich ook na de verbouwing bijzonder goed lenen voor persoonlijke aandacht.

What’s in a name?

Veel medewerkers, maar ook leerlingen hebben meegedacht over de nieuwe naam. Het moest er één zijn die alle drie de scholen met elkaar verbindt en die past bij deze nieuwe Haarlemse vmbo. Na verschillende bijeenkomsten en levendige gesprekken met medewerkers en leerlingen van de drie scholen, werd de naam Het Spaarne College gekozen.

De rivier het Spaarne loopt dwars door Haarlem en vormt van oudsher een verbindende factor binnen de stad, maar ook met de wereld daarbuiten. Een van de redenen waarom Haarlem zo’n rijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is precies wat Het Spaarne College straks biedt: een waardevolle uitwisseling van kennis en contacten tussen leerlingen, docenten, onderwijsondersteuners en ouders. Zodat iedere leerling optimaal tot bloei kan komen.

Volgende stap

Nu de nieuwe naam bekend is, gaat de werkgroep communicatie de komende periode aan de slag met het logo en de huisstijl van Het Spaarne College. We houden u natuurlijk op de hoogte. Maar eerst wensen we alle leerlingen, ouders en verzorgers een heerlijke zomer. Tot ziens in het nieuwe schooljaar!

Daafnieuws

Open Podium 2020

Op woensdagavond 12 februari was de aula van de Daaf Geluk omgetoverd tot een knusse theaterzaal. De trap zat vol met familie, vrienden, medeleerlingen en docenten en aan de zijkant zaten de deelnemende leerlingen met lichte zenuwen te wachten tot ze hun kunsten...

Lees meer

Inloopmiddag woensdag 5 februari 2020 gaat niet door

Beste ouders/verzorgers, Door omstandigheden gaat de inloopmiddag van woensdag a.s. niet door. De eerstvolgende inloopmiddag is woensdag 13 mei. Wij beseffen dat u misschien hiervoor uw agenda vrij heeft moeten maken en bieden onze excuses aan. Met vriendelijke groet,...

Lees meer

Inloopmiddag woensdag 5 februari van 15.30 uur tot 17.00 uur

De eerste inloopmiddag in november leverde mooie gesprekken en suggesties op. Ook was er de wens om sommige thema’s wat langer met elkaar te bespreken. Aan deze wens geven we graag gehoor! U bent van harte welkom om met andere ouders in gesprek te gaan over het thema...

Lees meer

Informatieavond Spaarne College klas 2

Hieronder vindt u de informatie van de informatieavond voor de 2de klas. Profielen Spaarne College - Versie 1 Presentatie Voorlopige Profielkeuze Leerjaar 2 2019-2020 Presentatie Voorlopige Profielkeuze Leerjaar 2 2019-2020  

Lees meer